Besox

Vlaamse overheid geeft opleidingscheques voor werknemers voortaan zelf uit

12 september 2024

Met ingang van 1 september 2024 kunnen werknemers opleidingscheques bestellen bij het Departement Werk en Sociale Economie. De opleidingscheques worden dus niet langer uitgegeven door Edenred.

Daarnaast werd het systeem van de opleidingscheques voor werknemers op een aantal punten gewijzigd.

Zo zal de waarde van de opleidingscheques gelijk zijn aan het subsidiebedrag waarop de werknemer recht heeft. Dit betekent dat werknemers dus niet langer vooraf de helft van de opleidingscheques moeten financieren.

De waarde van de opleidingscheques zal voortaan automatisch worden berekend aan de hand van een aantal parameters die de werknemer doorgeeft bij de aanvraag. De berekening gebeurt op basis van de scholingsgraad van de werknemer, het soort opleiding dat de werknemer wil volgen, de startdatum van de opleiding en het factuurbedrag.

Na de goedkeuring van de aanvraag worden de opleidingscheques onmiddellijk via e-mail aan de werknemer verstuurd.

Meer informatie over de Vlaamse opleidingscheques kan je bekomen via opleidingscheques@vlaanderen.beof via het nummer 1700.

Bron: Besluit van de Vlaamse Regering van 26 april 2024 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 mei 2019 betreffende de opleidingscheques voor werknemers, BS 12 juli 2024 en nieuwsbericht Departement Werk en Sociale Economie van 26 augustus 2024

Categorie

Tags